​Si ta marrim 100% të hekurit nga perimet

Nëse jeni vegjetarianë apo jeni pro dietës me pak mish, duhet të siguroheni patjetër të merrni sa më shumë hekur nga produktet bimore.

Sipas Institutit Kombëtar të Shëndetit, të rriturit duhet të marrin çdo ditë 8-27 mg të hekurit, ku tek të moshuarit, gratë shtatzëna dhe ato që ushqejnë fëmijën me gji doza duhet të jetë më e lartë.

Edhe pse mishi është burimi kryesor i hekurit, ka edhe produkte të tjera bimore që kanë përmbajtje të njëjtë të kësaj lënde ushqyese. Prandaj, nëse nuk e keni ndërmend të hiqni dorë nga dieta vegjetariane, duhet t’i konsumoni patjetër këto ushqime: Spinaq Brokoli Thjerrëza Kale

Patate të pjekura
Farat e susamit Shqeme Produktet soja Qiqra Çokollatë e zezë Fasule të kuqe